Spionen på FRA

Spionen på FRA

By Anders Jallai

 • Release Date : 2012-06-18
 • Genre : Deckare och thrillers
 • FIle Size : 1.10 MB
Score: 4.0
4.0
From 285 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Spionen på FRA "Jag hoppar av. Du och SSI är ansvariga! Jag vet det", säger Anton Modin, dykare och före detta flygofficer, till chefen för Sektionen för särskild inhämtning och slänger sin skriftliga uppsägning på bordet. Han har just mist sin hustru och sina två barn vid Estonias förlisning och han ger militära SSI skulden för katastrofen.

Fjorton år senare får Anton Modin ledtrådar till en väl bevarad hemlighet. Den svenska marinen har på 80-talet sänkt en sovjetisk ubåt i Stockholms skärgård. Han bestämmer sig för att söka reda på den. I och med det riskerar han inte bara rikets säkerhet utan blir också lovligt byte för svensk, rysk och amerikansk säkerhetstjänst.

Anton Modin lierar sig med säkerhetspolisens hemligaste enhet och ett gerillakrig bryter ut mellan Säpo och militärens SSI mitt i den idylliska norra Stockholms skärgård under jakten på den sovjetiska miniubåten. Anton Modin söker sanning och upprättelse men också hämnd för den familj han så tragiskt förlorade.

Spionen på FRA är en djupt initierad spänningsroman om ubåtskränkningar och spioner inom FRA och underrättelsetjänsten. Den bygger på egna erfarenheter och åratal av arkivforskning och samtal med personer som varit verksamma inom underrättelseväsendet eller på annat sätt haft inblick i de händelser som boken anspelar på.

ANDERS JALLAI är dykare och före detta stridspilot. Han fann den sovjetiska ubåten S7 på svenskt vatten 1998 och det försvunna Catalinaplanet 2003. För bedriften att finna DC-3:an belönades han med guldmedalj av Hans Majestät Konungen. Spionen på FRA är hans första roman.

"Spännande hela vägen"

Cecilia Isberg, Kristianstadsbladet

Reviews

 • Kusligt aktuellt

  5
  By Adam gollum
  Välskriven bok som håller läsaren i ett järngrepp! Måsteläsning för den säkpol intresserade..
 • Spionen på FRA

  5
  By Cilla xx
  Vilken bok, sjukt spännande och omöjlig att lägga ifrån sig.
 • Riktigt dålig.

  1
  By Jobbseeker
  En riktigt dåligt skriven bok. Tunn story och ett upplägg som en sämre tioåring skulle kunna få ihop.
 • Toppen

  5
  By Per Thyman
  Grymt spännande!!!
 • Relativt spännande men...

  2
  By wobbl3r
  ... språket och strukturen i boken gör mig irriterad. Jag kan knappast titulera mig expert i skrivandets konst, men reagerar igenom hela boken på tafflig struktur, märkliga upprepningar, konstiga uttryck och ja... flytet i själva berättandet saknas helt. Dessutom är boken behäftad med ett antal stavfel och tillräckligt många särskrivningar för att jag ska sitta och knorra under läsningen. Synd, eftersom historien som sådan vad helt ok och sannolikt kunna ha justerats av en lämplig redaktör (eller förlagskorrekturmästare, eller vad det nu kan heta). Velar just nu mellan att köpa någon av de två andra böckerna av författaren eller ej. Troligtvis sparar jag mina pengar till annat.
 • 2
  By Wassen
  Den går att läsa ( plöjde huvuddelen av alla böckerna), men inte mer. Något fel på karaktärerna, inte mycket som kändes trovärdigt. Tur att dom var billiga:).
 • J

  5
  By Jle1234
  Spännande,verklighetstrogen,kan mycket väl ligga mycket sanning i detta
 • Riktigt, riktigt dålig. Tyvärr.

  1
  By henkobert
  Ett intressant ämne, och det är tydligt att det ligger gedigen kunskap och en hel del research bakom boken. Tyvärr är den fruktansvärt dåligt berättad och skriven. Absolut inte värt pengarna - kolla på ditt (e-boks-)bibliotek istället innan du bestämmer dig för att köpa boken här.
 • Spänning!

  5
  By Mr.Ewing
  Fantastisk spänning i en trovärdig berättelse om hur det kan gått till i Sverige på 80 talet. Mycket lättläst bok som ger ett sug efter mer. Livet känns både rikare och tommare nu när jag läst hela trilogin.
 • Imponerande och välskrivet

  5
  By Skärgårdsbon123
  Anton Modin avslöjar Sveriges hemligheter och går på djupet.

keyboard_arrow_up